Novosti

Renault od 2025. sa samo dva SUS motora

Renault od 2025. sa samo dva SUS motora
Foto: Ilustracija | Renault od 2025. sa samo dva SUS motora

Stupanjem na snagu strože, Euro 7 emisijske norme, nestaće mnogi benzinski i dizel motori.

Svi mi koji pratimo automobilsku industriju ili sa njom živimo kao vozači, bićemo u budućnosti svjedoci velikih promjena.

Uz strogu Euro 7 normu, 2025. godine će nestati mnogi benzinski i dizel motori, a kako će sve to izgledati najavljuje Renault, odnosno njegov direktor Luka de Meo u intervjuu za Automotive News Europe, prenosi b92.

Njegova vizija podrazumijeva racionalizaciju broja motora sa današnjih osam glavnih grupa (četiri benzinska motora, tri dizelaša i jedan elektromotor), na ukupno četiri - po jedan benzinski i dizel, kao i dva električna motora.

U pripremi je novi benzinski 1.2-litarski trocilindarski motor, dok će se dizelaš koristiti za laka komercijalna vozila, a u pripremi su i dvije nove električne konfiguracije (jedna će koristiti sistem vodoničnih gorivnih ćelija, za komercijalna vozila).

Vremena kada ste mogli da birate između dva, tri, četiri benzinca ili dva dizelaša polako postaju prošlost. Na primjeru ovog francuskog proizvođača vidimo da će sve to biti redukovano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije