Novosti

Renault slavi 30 godina Twinga

Renault slavi 30 godina Twinga
Foto: Twitter / Printscreen | Renault slavi 30 godina Twinga

Renault sada poziva javnost da uz pomoć vještačke inteligencije nanovo osmisli taj legendarni model, Twingo. Dostavljene digitalne kreacije će zatim biti upotrebljene za proizvodnju pravog konceptnog automobila.

Renault pokreće interaktivnu kampanju "Reinvent Twingo" te poziva javnost da uz pomoć vještačke inteligencije stvori vlastitu verziju Twinga. Digitalne kreacije javnosti francuska marka će zatim iskoristiti za stvaranje pravog konceptnog automobila.

Okretan, kompaktan i pristupačan, Twingo je savršeno utjelovio Renaultov koncept vozila za život (fr. voitures à vivre). Ipak, nakon izuzetno uspješne prve generacije ovog gradskog superminija, druga i treća generacija Twinga nisu uspjele da ponove uspjeh u tom obimu, navodi "Klix".

"Iako je ne toliko davno bila rezervisana samo za tehnološku elitu, vještačka inteligencija je sada dostupna svima u samo tri klika. Ta nova pristupačna tehnologija svim ljudima omogućava da pomjere granice vlastite mašte. Uključivanjem najšire zajednice u ovaj kreativni proces želimo da odamo počast legendarnom Twingu. Uz pomoć vještačke i ljudske inteligencije proizvešćemo prvi konceptni automobil koji se direktno bazira na dizajnerskim rešenjima javnosti”, dodao je Arnaud Beloni, direktor marketinga marke Renault na globalnom nivou.

U letu, pod vodom, u svemiru, izrađen od čokolade ili šta vam padne na pamet. Mogućnosti su beskrajne. Od 1. februara do 31. marta 2023. godine javnost će imati priliku da stvori, zamisli i nanovo osmisli Twingo uz pomoć generativnih alata baziranih na vještačkoj inteligenciji, kao što su Midjourney, Stable Diffusion i Dall-E.

Jednostavnim upisivanjem nekoliko ključnih riječi, korisnici će moći da iskoriste ove visokoefikasne i lako pristupačne alate za generisanje slika da bi stvorili dizajnerska rješenja. Svoje kreacije će zatim moći da dostave tako da ih podijele na društvenoj mreži po vlastitom izboru uz navođenje hashtaga: #ReinventTwingo, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije