Novosti

Rimac: Spremni smo za veliki dan

Rimac: Spremni smo za veliki dan
Foto: Facebook | Rimac: Spremni smo za veliki dan

Mate Rimac je na svom Facebook profilu jutros objavio fotografiju iz Ženeve.

Superauto je otkriven danas u 14:30, a Rimac je prethodno napisao: "Spremni smo za veliki dan.''

Danas od 14:30 sve oči su uprte prema ovom automobilu skrivenom ispod plahte.

Nevjerovatna snaga

Neslužbeno ga zovu Concept_Two, a najkraće rečeno donosi bitna poboljšanja u odnosu na sve viđeno kod Concept_Onea. Danas već znamo za jedno, i to izuzetno zanimljivo poboljšanje. Naime, dok je Concept_One u zadnjoj verziji davao 1224 KS, Rimčeva raketa će davati do 1914 KS.

Radi se o povećanju snage većem od 56 %, pa samo ova informacija govori kako će performanse biti bolje, primjetno bolje. I to čak uz pretpostavku da je dio povećanja stigao kako bi anulirao sve što donose bolji komfor i udobnost vožnje. Da, neki su se žalili na komfor pa je Rimac to popravio.

Što je novo?

Međutim, ono što posebno veseli je da novi model ništa ne dijeli s prethodnikom, osim činjenice da zastupa istu ideju električnog hiperautomobila. Sve drugo je novo, od pogona i šasije do baterija, cjelokupne elektronike i infotainmenta, a to znači da se Rimac Automobili i njegovih 350 zaposlenika razvijaju i imaju sposobnosti samostalno proizvesti vrhunski proizvod. Concept_Two je vidljiv dokaz što su u Rimac Automobilima radili posljednje tri godine i dokle su došli.

Dan prije premijere Rimac je otkrio snagu novog bolida, odnosno njegova četiri elektromotora. "Što stiže sutra? Puno stvari. Između ostalog - ovo", napisao je Rimac na Facebooku uz kratak teaser koji prikazuje da će imati nevjerovatnih 1914 KS.

Rimac Automobili su sinoć objavili i podatak o ubrzanju novog bolida - do 96 km/h ubrzavaće za manje od dvije sekunde, konkretno, za 1,85 sekundi. Time bi novi Rimčev bolid po ubrzanju trebao nadmašiti i Tesla Roadster, koji ubrzava za 1,9 sekundi.

Najbrži na svijetu?

Nema sumnje, C2 neviđenom snagom pretendira na dvostruku krunu, najbržeg električnog automobila i električnog automobila s najboljim ubrzanjem. Potonje bi mogao proširiti i na konvencionalnu konkurenciju.

Ako je vjerovati Autocaru, C2 ima set baterija kapaciteta 120 kWh, a one će osigurati autonomiju od najmanje 350 km, koliko je nudio prethodnik. Naime, na doseg nije bilo pritužbi pa je realno vjerovati kako u tom području nema bitnih pomaka.

Novi model je i estetski sazrio. Već je prvi video pokazao zanosne obline, ali i zadnji integrirani spojler kakvim se ne mogu podičiti mnogi bolidi. Dodatno, tu je kravata kao inspiracija, vjerojatno vidljiva na boku vozila.

Prema zadnjim informacijama, broj primjeraka modela će biti 20. Hoće li veća broj primjeraka značiti barem malo nižu cijenu, nije poznato.

Podsjetimo, Rimac je svoj novi bolid najavio krajem januara, kratkim teaserom u kojem su se nazirali obrisi novog modela. Iz kompanije ga nazivaju "hiperautomobilom nove generacije", a najavljen je sloganom: "Zašto igrati po pravilima kad možeš promijeniti igru?"

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije