Novosti

Rimčeva firma poručuje: Sačekajte, baterije mogu da se zapale

Rimčeva firma poručuje: Sačekajte, baterije mogu da se zapale
Foto: Print Screen/Instagram | Rimčeva firma poručuje: Sačekajte, baterije mogu da se zapale

​Kompanija Greyp Bikes, u vlasništvu Poršea i Mate Rimca, upozorila je kupce svojih električnih bicikala na probleme sa baterijama.

On preporučuje da ih ne vozite dok ne dobiju nove baterije. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Bezbjednost naših kupaca je od najveće važnosti za Greyp Bikes. Pronašli smo potencijalni problem na nekim baterijskim jedinicama i odlučili smo, iz predostrožnosti, da izvršimo dobrovoljno povlačenje svih baterijskih jedinica.

Naime, na pogođenim biciklima postoji mogućnost da se nivo napona pogrešno očita. Ovakvo očitavanje bi u rijetkim slučajevima moglo da izazove prekomjerno punjenje, koje poslije dužeg vremena može da izazove toplotno pražnjenje, što može izazvati spontano paljenje baterije.

Zbog toga smo trenutno u procesu kontaktiranja svih naših kupaca putem svih dostupnih kanala (e-mail, obavještenja o biciklu, obavještenja preko Greyp aplikacije) i organizovanja bezbjedne reciklaže baterijskih jedinica.

Nove baterije dostupne od 1. jula

Proizvodnja novih, redizajniranih i poboljšanih baterija je već počela i nove baterije će biti spremne za isporuku kupcima od 1. jula 2022. godine i imaće dvogodišnju garanciju. Svjesni smo da ova situacija, posebno zbog početka biciklističke sezone, zadaje neprijatnosti našim vozačima, pa smo pripremili nekoliko pogodnosti u znak zahvalnosti na strpljenju i razumijevanju.

Svi postojeći kupci mogu da popune obrazac za zamjenu baterije koji su dobili putem e-pošte i da biraju između nekoliko pogodnosti dok čekaju svoju novu i poboljšanu bateriju. Pored toga, produžićemo postojeću garanciju za 6 mjeseci, potpuno besplatno.

Više informacija možete pronaći u odjeljku Često postavljana pitanja. Iskreno se izvinjavamo vozačima Greypea za neprijatnosti koje je ovo izazvalo i činimo sve da ih vratimo na svoje bicikle što je prije moguće", navodi se u saopštenju Greypa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije