Novosti

"Rolls Royce phantom 7" odlazi u istoriju

"Rolls Royce phantom 7" odlazi u istoriju
"Rolls Royce phantom 7" odlazi u istoriju

Jedan od najlepših automobila današnjice, čuveni "Rolls Royce phantom 7" odlazi, poslije 13 godina proizvodnje, u istoriju.

Posljednji primjerak je, krajem januara, napustio fabriku u Gudvudu, a napravljen je po specijalnim željama jednog kolekcionara, koji nije žalio novca da bi se dočepao ovog, posljednjeg primjerka.

Koliko je platio to zadovoljstvo, ne zna se, ali ako je činjenica da "običan" model "Rolls Royce phantom 7" bez ikakvih posebnih želja košta oko 450.000 dolara, lako je zaključiti da kupac ima baš dubok džep.

Ova specijalna verzija je urađena na produženoj verziji "fantoma", koji je prvi put napravljen 2003. Po želji vlasnika, ofarban je i posebnu nijansu plave, velvet, a i unutrašnjost vozila pokazuje da "gazda" voli more. Uzor za unutrašnjost vozila je dizajn prekookeanskih brodova iz "ludih tridesetih" prošlog vijeka. Čak je i sat skrojen prema uzoru sa prekookeanskih brodova.

Ipak, pretpostavlja se da vlasnik neće pretjerano "krstariti" ovom drumskom lađom već će ga u nekoj garaži čuvati kao biser, vjerovatno, prebogate auto-kolekcije. I ovaj "fantom" će narednih godina svakako dobijati na vrijednosti.

Prva generacija " Rolls Royce phantom" napravljena je 1925. i odmah je postala sinonim za najluksuznije i najskuplje vozilo.

"Od predstvaljanja prije skoro 90 godina do danas svaki naš auto sa titulom 'fantom' je bio standard za luksuz i kvalitet", kaže Torsten Miler izvršni direktor Rolls Royce" – tako je i sa ovim "mark 7" modelom. Na nama je da i nasljednik bude neponovljiv.

Model " Rolls Royce phantom 8" pojaviće se ili na predstojećem salonu automobila u Ženevi u martu, ili nešto kasnije na čuvenoj izložbi "Pibl bič" u avgustu.

(Večernje novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije