Novosti

Rolls Royce povećao prodaju za 62 odsto

Rolls Royce povećao prodaju za 62 odsto
Foto: Image by 350543 from Pixabay | Rolls Royce povećao prodaju za 62 odsto

Prodaja Rolls Roycea povećala se za 62 odsto u prvom tromjesečju 2021. u odnosu na "pandemiju" 2020. To je i bolji rezultat nego u odgovarajućem periodu 2019. godine. Za ovu su situaciju uglavnom odgovorna dva modela.

Marka Rolls Royce prodala je 1.380 luksuznih vozila u prvom tromjesečju 2021. godine. Prodaja se povećala na svim tržištima, ali dobra je situacija posebno vidljiva u Kini, Sjedinjenim Državama i azijsko-pacifičkoj regiji.

Tromjesečni rezultati su najviši ikad.

"Naše je poslovanje u izvrsnoj formi s knjigama narudžbi punim za svaki model u našem portfelju, posebno za nove Ghost i Cullinan, s rastom prodaje na ključnim tržištima, a takođe i rekordnim narudžbama za verzije po mjeri", kaže Torsten Müller-Ötvös, izvršni direktor marke Rolls Royce.

Sličnu situaciju bilježi i čitav koncern BMW kojem pripada Rolls-Royce. U prvom tromjesečju isporučeno je ukupno 636.606 vozila (uključujući BMW i Mini), od kojih se samo u Kini broj narudžbi udvostručio.

Štaviše, Njemačka želi prodati više od 100.000 električnih automobila tokom ove godine, uzimajući u obzir rezultate luksuznog segmenta i nadolazeće premijere (iX, i4 ).

(Automobili.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije