Novosti

Rusi prave svoj Q5? Ili možda i ne?

Rusi prave svoj Q5? Ili možda i ne?
Foto: Screenshot | Rusi prave svoj Q5? Ili možda i ne?

Ne, nije reč o novoj verziji ili studiji novog modela legendarne Lade Nive. Ruska fabrika Ural, koja već 80 godina proizvodi kamione i vojna vozila namijenjena za teške terene, prikazala je mogući dizajn svog prvog modernog krosover SUV modela.

Prema nekim informacijama iz fabrike, koje prenose ruski auto mediji, automobil bi, kao i veliki Ural kamioni, trebalo da ima stalni pogon na sve točkove. Kao glavne tržišne rivale, ruski proizvođač vidi, kod nas manje poznate SUV modele, Kia Seltos i Hyundai Creta.

Neki elemeti dizajna će možda podsjetiti na Audijeve modele Q3 ili Q5, a novi terenac sadrži i elemente dizajna Uralovih kamiona, ali i vojnog transportera Vitjaz, prenosi Telegraf.

Budući SUV, od savremenih tehnoloških rešenja, ima LED svjetla savremenog dizajna. Ural još uvijek ništa nije saopštio o enterijeru vozila i tehničkim detaljima.

I taman kada su ove skice ljubiteljima terenaca probudile intersovanje, ruski mediji su otkrili da je riječ o prvoaprilskoj šali. Ipak, imajući u vidu reputacuju koju ruski teškaši imaju u teškim uslovima eksploatacije, gotovo da nema sumnje da bi ovakav model našao svoje mjesto. Naročito, ako se u obzir uzmu cijene ruskih vozila u odnosu na evropsku konkurenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije