Novosti

"Ruski Rolls-Royce" kabrio pokazao svoje lice

"Ruski Rolls-Royce" kabrio pokazao svoje lice
Foto: Youtube/Screenshot | "Ruski Rolls-Royce" kabrio pokazao svoje lice
N.N.

Nakon što su na Crvenom trgu nedavno snimljena dva maskirana Aurus kabrioleta, sada smo u prilici da vidimo ovaj model bez "kamuflaže".

Aurus sa otvorenim krovom pokazao je svoje lice tokom probe vojne parade koja će se na Dan pobjede, 9. maja održati u Moskvi.

Dva primjerka ovog kabrioleta snimljena su u Alabinu, nedaleko od glavnog ruskog grada, u sklopu priprema ruske vojske za tradicionalnu paradu kojom se obilježava dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Na snimku se vidi da je Aurus kabriolet stilski baziran na limuzini Aurus Senat. Međutim, za razliku od sedana, verzija sa sklopivim krovom ima samo 2 vrata.

Kako prenosi sajt Tvzvezda.ru, kabriolet ima niže oslanjanje za 20 mm u odnosu na limuzinsku verziju.

Model sa otvorenim krovom imaće 4 mjesta za sjedenje, a za potrebe vojne parade iz dva vozila sa snimka uklonjena su sjedišta suvozača, kako bi se napravilo mjesta za oficire koji stoje u automobilima u pokretu tokom smotre vojnih jedinica.

Poput modela Aurus Senat, i kabrio verzija za pogon koristi hibridni sistem u čijem je srcu V8 motor. Ukupna snaga pogonskog sistema iznosi 598 ks (440 kW) a maksimalni obrtni moment 880 Nm.

Za prenos snage na sva 4 točka upotrebljen je 9-brzinski automatski mjenjač.

(b92)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije