Novosti

S alfa romeom starim 51 godinu stigao i do Sanskog Mosta

S alfa romeom starim 51 godinu stigao i do Sanskog Mosta
Foto: N.N. | S alfa romeom starim 51 godinu stigao i do Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Branko Vidović iz Beograda vlasnik je veoma raritetnog i vrijednog automobila alfa romeo, koji je proizveden 1968. godine, a kaže da sa svojim ljubimcem redovno sudjeluje na brojnim skupovima ljubitelja oldtajmera širom bivše Jugoslavije, te se tako provozao i Sanskim Mostom.

On je skupa sa dvadesetak vlasnika starih automobila sudjelovao na najvećem reliju oldtajmera u Bosni i Hercegovini, koji je održan pod nazivom "Putevima revolucije".

Učesnici ovog događaja su tom prilikom prokrstarili dobrim dijelom BiH i prešli više od 700 kilometara.

Vidović kaže kako je njegov ljubimac u izuzetnoj formi i da pređeni put za njega nije bio nikakv problem.

"Svemu moramo dodati da sam stigao iz Beograda njim i ponovo ću se vratiti, tako da je kilometraža od oko 1.500 kilometara za svega nekoliko dana zaista respektabilna", kaže Vidović za "Nezavisne".

Dodaje kako je automobil u njegovom vlasništvu već duže od dvije decenije i da se radi o modelu 1750 Berlina, kojeg je dizajnirala poznata italijanska kompanija "Bertone", čiji je osnivač bio čuveni dizajner i konstruktor automobila Đovani Bertone.

"Automobil ima motor od 1.800 kubika i razvija 120 konjskih snaga. Postiže maksimalnu brzinu od 190 kilometara na sat, a ubrzanje do 100 kilometara na sat postiže za devet sekundi. Za ono vrijeme ovo je bio veoma brz automobil i zadnji krik tadašnje automobilske industrije", objašnjava Vidović.

Kaže kako dosta vremena i pažnje posvećuje svom ljubimcu i da održavanje nije jeftino.

"Za sve vlasnike oldtajmera važno je da u automobile ugrađuju originalne dijelove i ja ih naručujem iz Italije. Ovo je već dugo vremena moj omiljeni hobi tako da ono što se voli na kraju nije skupo", kaže ponosni vlasnik.

Dodaje kako njegova alfa i danas plijeni izgledom i neprolaznom atraktivnošću te privlači pažnju ljubitelja četvorotočkaša gdje god se pojavi.

Inače, Vidović je potpredsjednik Kluba ljubitelja oldtajmera "Veterani", čije je sjedište u beoogradskom naselju Voždovac .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije