Novosti

S čim Peugeot planira da "napadne" Ameriku?

S čim Peugeot planira da "napadne" Ameriku?
Foto: Ilustracija | S čim Peugeot planira da "napadne" Ameriku?

Francuski gigant Peugeot najavio je povratak na tržište SAD sredinom naredne decenije.

Peugeot je kao cilj za povratak označio 2026. godinu što znači da će u međuvremenu fokus biti na istraživanju tržišta i želja kupaca što će uticati na gamu modela koja će da pređe Atlantik.

Međutim, već su se pojavili prvi detalji Peugeotovih planova za "napad" na Ameriku, a fokus je na vozilima kompaktne i srednje klase.

To znači da bi Peugeot u SAD prvo mogao da krene sa SUV modelima 3008 i 5008, te 508, odnosno narednom generacijom ovih automobila.

"Kada smo lansirali 3008, reakcija je bila, uključujući i Kaliforniju, vau, ovaj automobil je super", kaže direktor Peugeota Žan-Filipe Imparato.

Prvi Peugeotov korak će prije svega biti upoznavanje sa željama lokalnih kupaca stoga će prvo pokrenuti kompanije za rentiranje i djeljenje automobila.

Što se tiče zgradnje proizvodnog pogona, on se sigurno ne očekuje u narednoj deceniji, bar dok prodaja ne opravda tu investiciju.

"Neće biti ogromnih investicija i proizvodnje unapred i moljenja bogu da uspije posao. Nećemo ići konvencionalnim modelom poslovanja. Imamo izuzetno kreativan i privlačan sistem distribucije automobila", kaže Imparato.

Prvi reakcije američkih kupaca, na osnovu PSA, bili su pozitivni nakon što je test grupa cijenila istoriju, dizajn i vozačko iskustvo kompanije.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije