Novosti

Sajam automobila u Frankfurtu otvoren za publiku

Sajam automobila u Frankfurtu otvoren za publiku
Foto: Tanjug | Sajam automobila u Frankfurtu otvoren za publiku

Frankfurtski auto-salon otvorio je danas svoje kapije za publiku, nakon dva dana rezervisana za predstavnike medija.

Jedna od najvećih svjetskih automobilskih izložbi trajaće do 22. septembra.

Organizatori su najavili oko 60 premijera, a uglavnom je riječ o hibridnim i električnim vozilima, s obzirom da se auto-industrija sve više orijentiše ka ovoj vrsti pogona.

Ipak, publika će biti uskraćena za mnoga velika imena iz svijeta automobila, prenosi B92.

Na ovogodišnjem frankfurtskom salonu ne učestvuju Alpine, Aston Martin, Citroen, Dacia, DS, Ferrari, Abarth, Alfa Romeo, FIAT, Chrysler, Jeep, zatim brendovi General Motorsa – Chevrolet i Cadillac, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Toyota i Volvo.

Jedan od razloga izostanka su svakako visoki troškovi učešća, s obzirom da je za izlagače frankfurtski salon izuzetno skup, a drugi – nedostatak novih modela koje bi kompanije promovisale u Frankfurtu.

Osim toga, nekada su veliki sajmovi automobila bili mjesto gdje su se kupci po prvi put sretali sa novim modelima i gde su bili u prilici da se upoznaju sa svim detaljima o vozilu koje ih interesuje. 

Danas su ovakve izložbe izgubile prvobitan značaj, jer proizvođači sada brže, jeftinije i efikasnije mogu da dopru do svoje ciljne grupe koristeći internet i društvene mreže kroz koje mogu precizno da targetiraju potencijalne kupce.

Među najznačjnim premijerama na ovogodišnjem frankfurtskom sajmu su: potpuno novi Land Rover Defender, Volkswagenov električni kompaktni automobil ID.3, šesta generacija Opel Corse, novi Renault Captur, prvi Porscheov električni model – Taycan, Hondin mali gradski automobil na struju koji jednostavno nosi oznaku "e", Hyundai i10 najnovije generacije i drugi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije