Novosti

Sajam u Detroitu se više neće održavati u januaru

Sajam u Detroitu se više neće održavati u januaru
Foto: Printscreen YouTube | Sajam u Detroitu se više neće održavati u januaru

Sjeverno-američki, međunarodni sajam automobila se decenijama održavao u januaru, početkom svake nove godine, međutim, od sljedeće godine se to mijenja.

Naime, suočeni sa činjenicom da sve veći broj proizvođača automobila odustaje od Sajma automobila u Detroitu, predstavnici i organizatori ovog sajma su odlučili da promijene vrijeme njegovog održavanja na jun ili oktobar.

Ova promjena će se primenjivati od 2020. godine, a na internetu se pojavio i promotivni video koji pokazuje šta sve novo možemo očekivati. Zvanična najava u vezi sa ovim pitanjem bi trebalo da bude saopštena 24. jula.

Video snimak ne otkriva puno toga, ali jasno možemo videti da će ovaj sajam biti bogatiji za nekoliko novih aktivnosti koji će održavati ispred hala. Vidimo i off-road stazu pored ulaza u Kobo Centar kao i veću stazu za vožnju.

Iako novi datum održavanja ovog sajma još uvijek nije zvanično potvrđen, predstavnici Kobo entra su možda već saopštili tokom kog mjeseca će se Sajam u Detroitu održavati.

Naime, u najnovijem saopštenju predstavnika tog centra, mjesta na kojem se održava Sajam automobila u Detroitu, se navodi: "Investicija u renoviranje od 279 miliona dolara je nešto za šta smo sigurni da će doprinijeti boljoj organizaciji prostora i većem broju aktivnosti tokom sajmova u oktobru".

Naravno, možda su oni mislili i na neke druge sajmove, ali možda i na sajam automobila. S obzirom da se još uvijek ne zna da li će se ovaj sajam održavati na jesen, pojavila se i informacija da predstavnici General Motors-a žele da održavanje sajma bude prebačeno za jun. Naime, oni žele da sajam automobila postane "masivni festival" koji obuhvata sve od tradicionalne izložbe automobila do koncerata. Naime, oni žele da Sajam automobila u Detoritu bude više orijentisan ka potrošačima.

Pored promjene datuma, ovaj sajam automobila bi mogao da dobije i novo ime. Međutim, to se čini nepotrebnim, jer će ljudi ionako govoriti Sajam automobila u Detoritu.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije