Novosti

Samo za trke: Ferrari 488 Pista "Piloti Ferrari"

Samo za trke: Ferrari 488 Pista "Piloti Ferrari"
Foto: N.N. | Samo za trke: Ferrari 488 Pista "Piloti Ferrari"

Ferrari je predstavio najnoviji specijalni model iz programa "Tailor Made" namjenjen trkačkoj stazi.

Specijalna verzija zasnovana je na standardnom Ferrariju 488 Pista koji je imao premijeru na auto-salonu u Ženevi u martu 2018.

Ferrari 488 Pista "Piloti Ferrari" moći će da nabave samo klijenti koji učestvuju u nekom auto-moto takmičenju, a biće dostupan u četiri boje spoljašnjosti koje imaju prigodne nazive - Argento Nürburgring, Nero Daytona, Blu Tour De France i, naravno, tradicionalnoj Rosso Corsa nijansi koja je prikazana na promotivnim fotografijama.

Automobil ima trkačke pruge sa bojama italijanske zastave, a od regularnog 488 Pista razlikuje se po još nekim detaljima spoljašnjosti, uključujući mat crne elemente na prednjem braniku, sajtnama i zadnjem spojleru.

Italijanski "trikolore" motiv vidljiv je i na trkačkim sjedištima presvučenim Alcantaraom, kao i na polugama za promjenu brzine iza volana.

Ferrari 488 Pista "Piloti Ferrari" za pogon koristi 3.9 litarski tvin-turbo V8 motor sa 720 konjskih snaga i 770 Nm obrtnog momenta.

Italijanski proizvođač nije objavio podatke o performansama, ali poznato je da regularni 488 Pista od 0 do 100 ubrzava za 2,85 sekundi, a 0-200 za 7,6 s, dok je maksimalna brzina oko 340 km/h.

Ferrari 488 Pista "Piloti Ferrari" debitovaće ovog vikenda na 86. izdanju trke 24 časa Le Mana u Francuskoj.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije