Novosti

Sandero ima odličnu prodaju u Evropi

Sandero ima odličnu prodaju u Evropi
Foto: Dacia promo | Sandero ima odličnu prodaju u Evropi

Dacia je sa nekoliko modela napravila pravu pometnju na tržištu EU, no neki automobili ipak i dalje imaju prolaz samo u nekim dijelovima Starog kontinenta.

Tokom jedanaest mjeseci 2021. godine, Dacijin Sandero prikupio je 177.953 registracije čime se uspio probiti do samog vrha top liste najprodavanijih modela u EU. Samo u novembru Sandero je nakupio 16.263 isporučene jedinice i završio na drugoj poziciji, odmah iza bratskog Clija.

No, šta se dešava sa Loganom u EU? Pa, za početak, Dacia ga nije ni ponudila u svim zemljama Unije. Logan je dostupan u istočnom i jugoistočnom dijelu EU, a od najbogatijih zemalja, jedino je prisutan u Španiji.

Dobro je Dacia procijenila da je na najrazvijenijim tržištima nestao apetit za limuzinama, jer su prednost odnijeli SUV modeli. Stoga Logan ima daleko skromniji učinak na teritoriji EU od bratskog Sandera.

U periodu od januara, pa sve zaključno sa novembrom ove godine, Logan je stigao do svega 13.563 kupca u EU, što je brojka koju Sandero zabilježi za jedan mjesec. Jasno je da će Logan sreću morati da potraži van Unije, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije