Novosti

Scuderia Cameron Glickenhaus priprema model 006 sa 650 konjskih snaga

Scuderia Cameron Glickenhaus priprema model 006 sa 650 konjskih snaga
Foto: Ilustracija | Scuderia Cameron Glickenhaus priprema model 006 sa 650 konjskih snaga

Scuderia Cameron Glickenhaus radi na nekoliko novih modela među kojima su i performantni 004S i model orijentisan na vožnju po stazi 004CS, ali njihov najnoviji projekat je nešto drugačiji.

Naime, umjesto da se fokusira samo na performanse i vožnju po stazi, novi model te kompanije, SCG 006 će biti sportski automobil sa dva sjedišta i retro dizajnom.

Kompanija je bila "škrta" kada je riječ o detaljima, ali na osnovu dizajnerskih skica jasno možemo uočiti da će on biti inspirisan sportskim automobilima šezdesetih godina, a posebno modelima Shelby Daytona i Ferrari 275 GTB.

Zahvaljujući očiglednom uticaju na dizajn od strane prelijepih modela šezdesetih godina prošlog vijeka, SCG 006 izgleda obećavajuće. Ključne karakteristike su mu obli prednji dio i farovi povučeni ka vetrobranskom staklu. Idući ka nazad vidimo izduvni sistem montiran sa strane.

Iako automobil nije u potpunosti fokusiran na performanse, ispod njegove haube će se ipak naći impresivan agregat. Još uvijek nema detaljnih informacija, ali su predstavnici kompanije izjavili da će motor koji bude ugrađen razvijati oko 650 konjskih snaga, te da će biti povezan sa šestostepenim manuelnim mjenjačem.

Kao što vidite prve fotografije pokazuju Spyder (kabriolet) varijantu ovog modela, ali će on biti dostupan i kao kupe, a u planu je i GT4 varijanta.

Još uvijek ostaje puno pitanja, ali sa sigurnošću možemo reći da ovaj model neće biti nimalo jeftin. Naime, uvodna verzija modela 004S se prodaje po cijeni od 400.000 dolara. Ali svakako će biti jeftiniji od modela Ferrari 275 čija se vrijednost procjenjuje na više od 10 miliona dolara.

(vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije