Novosti

Seat Ibiza takođe podvrgnuta faceliftingu

Seat Ibiza takođe podvrgnuta faceliftingu
Foto: Screenshot | Seat Ibiza također podvrgnuta faceliftingu

Osim Arone, Seat je osvježio i popularnu Ibizu. Izvana je manje razlika nego u spomenutom crossoveru. Puno se toga događa u unutrašnjosti opremljenoj potpuno novom multimedijom.

Ibiza je nesumnjivo jedan od vizualno najatraktivnijih prijedloga u segmentu B. Ne čudi što Španjolci nisu odlučili napraviti velike promjene u izgledu. Dizajneri su se ograničili na detalje, redizajnirali branike i rasvjetu. Međutim, da biste vidjeli razlike, morate dobro pogledati. Mnogo se više događa u unutrašnjosti.

Tu je gotovo identičan kokpit kao u novoj Aroni – s velikim ekranom i usisnicima zraka smještenim ispod njega. Bočni otvori za zrak, prethodno diskretno integrirsani u kokpit, zamijenjeni su okruglim s osvjetljenjem. Pored ovoga također trebate obratiti pažnju na novi upravljač s više tipki i poboljšanim završnim materijalima, prenose automobili.ba.

Tu je i potpuno nova multimedija sa ekranom koji može imati dijagonalu do 9,2 inča. Seat se može pohvaliti pristupom internetu putem SIM kartice, kao i Android Auto i Apple CarPlay povezivošću. Međutim, ne otkriva jesu li poboljšani fluidnost i intuitivnost djelovanja u odnosu na, na primjer, Leona.

Ibiza je dobila i bolje sisteme za pomoć vozaču s automatskim prednjim svjetlima, prilagodljivim tempomatom i prepoznavanjem cestovnih znakova u prvom planu, a LED svjetla postat će standardna.

Nema iznenađenja kada su motori u pitanju. Izbor je ograničen na 1.0 benzinski motor s 95 ili 110 ks ili na atmosferski 1.0 80 ks dostupan na nekim tržištima. Cijene i detaljne specifikacije za Bosnu i Hercegovinu trebale bi biti poznate u narednim mjesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije