Novosti

Šef VW-a upozorava: Evropa gubi konkurentnost zbog troškova energije

Šef VW-a upozorava: Evropa gubi konkurentnost zbog troškova energije
Foto: VW promo | Šef VW-a upozorava: Evropa gubi konkurentnost zbog troškova energije
N.N.

Direktor Volkswagen putničkih automobila Tomas Šefer vjeruje da bi proizvodnja baterijskih ćelija u Evropi mogla postati neizvodljiva ako se cijene energije ne kontrolišu.

U dugačkom postu koji je podijeljen na LinkedInu, on je upozorio da Njemačka i Evropska unija brzo gube atraktivnost i konkurentnost u poređenju sa SAD, Kanadom, Kinom, jugoistočnom Azijom i regionima širom Sjeverne Afrike.

"Evropa nije cjenovno konkurentna u mnogim oblastima", napisao je Šefer.

"Posebno kada su u pitanju troškovi struje i gasa, sve više gubimo kontakt. Ako ne uspijemo da brzo i pouzdano snizimo cijene energije u Njemačkoj i Evropi, ulaganje u energetski intenzivnu proizvodnju ili u nove fabrike baterijskih ćelija u Njemačkoj i EU biće praktično nemoguće. Stvaranje vrijednosti u ovoj oblasti će se odvijati negdje drugdije."

Šefer je kao primjer naveo američki Zakona o smanjenju inflacije, napominjući da on nudi "kompanijama veoma atraktivne podsticaje za ulaganja u nove fabrike i proizvodnju".

Poređenja radi, on kaže da su širom Evropske unije na snazi "zastarela i birokratska državna pravila".

"Nemamo vremena za gubljenje"

"EU su hitno potrebni novi instrumenti kako bi se spriječila rastuća deindustrijalizacija i da bi Evropa ostala privlačna kao lokacija za buduće tehnologije i radna mjesta!"

Volkswagen namjerava da otvori šest fabrika baterija u Evropi do 2030. godine preko svoje kompanije za baterije PowerCo. Kompanija je u julu otvorila svoju fabriku u Njemačkoj i potpisala ugovor o zajedničkom ulaganju od 3 milijarde evra sa kompanijom Umicore.

Ostale fabrike baterija koje su u planu uključiće dvije u Švedskoj, zatim jednu u Francuskoj, Španiji ili Portugalu koja će biti otvorena 2026. i jednu u Poljskoj, Slovačkoj ili Češkoj koja će biti otvorena 2027.

Proizvođač automobila ne samo da planira značajne fabričke investicije u Evropi, već će uložiti i 400 miliona evra do 2025. kako bi proširio infrastrukturu za punjenje električnih vozila širom kontinenta.

Na kraju, VW se nada da će do 2030. godine proizvesti 26 miliona potpuno električnih vozila.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije