Novosti

Škoda Rapid postaje kućni rival Golfa

Škoda Rapid postaje kućni rival Golfa
Foto: Škoda | Škoda Rapid postaje kućni rival Golfa

Škoda će novi Rapid učiniti puno atraktivnijim i tehnološki naprednijim, a ne skrivaju aspiracije da u budućnosti ozbiljno ugroze i najjače kompakte u segmentu, pa i samog Golfa.

Nema sumnje, Škoda sa Rapidom nije napravila dobar posao. Jeftina limuzina sa estetikom Octavije nije naišla na dobar odziv publike, pa je tpkom prošle godine prodano tek nešto više od 65.000 primjeraka.

"Kako da to kažem. Naše prisustvo u segmentu je vrlo skromno. Nismo uspjeli uvjeriti publiku da smo vjerodostojni u tom segmentu", izjavio je Alejn Favej, šef Škodine prodaje i marketinga za britanski Autocar.

Stoga će nove godine stići potpuno novi model, gotovo neusporediv sa aktualnom generacijom. A upravo takav Rapid trebao bi se prodavati bar dvostruko bolje.

"Novi Rapid se neće nuditi u karavanskom izdanju. Rapid očito postaje Golfov rival u pogledu dizajna, dok je Octavia trovolumenski kompakt", objašnjava Favej i nastavlja: "Rapid će biti pravi rival Golfu. Nećete moći više ostati zbunjeni sličnosti Rapida i Octavije".

Novi Rapid će koristiti osnovu MQB AO platforme kao na primjer Seat Ibiza ili VW T-Roc. Prevedeno to znači uzorna vozna svojstva i poplavu malih benzinaca, od 1.0 trocilindraša do 1.5 jedinice sa 150 KS. Realno treba očekivati i bar jednog dizelaša. Digitalni kokpit je pod znakom upitnika, ali zato valja očekivati viši nivo kvaliteta izrade i samih materijala, kao i novu generaciju infotainmenta, a i cijena će sigurno porasti.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije