Novosti

Škoda na sajam u Beogradu stiže sa dva električna modela

Škoda na sajam u Beogradu stiže sa dva električna modela
Foto: Škoda | Škoda na sajam u Beogradu stiže sa dva električna modela

Na izložbenom štandu u Hali 1 Beogradskog sajma, pored dobro poznatih modela, biće predstavljeni i električni SUV modeli koji do sada nisu viđeni na našem tržištu.

Škoda dobre prodajne rezultate na našem tržištu želi da kruniše novim modelima na struju, čime se češki proizvođač okreće budućnosti koja je, što se tiče elektrifikacije auto-industrije, već uveliko počela.

"Ako bismo htjeli u samo nekoliko riječi da opišemo kako će Škoda izgledati u budućnosti, rekli bismo da će nastojati da bude internacionalnija, električnija i digitalnija", kažu u toj kompaniji.

Trendovi kojima se teži su: smanjenje emisija, a sa tim je povezana i elektrifikacija i digitalizacija. Jedan od osnovnih prioriteta brenda je da do 2030. godine postane jedna od pet najprodavanijih auto-marki u Evropi.

U skladu sa temom ovogodišnjeg sajma automobila, jedan od osnovnih prioriteta kompanije Škoda Auto je smanjenje emisije izduvnih gasova, kao i implementacija ekoloških normi u proces proizvodnje.

Što se tiče sajma u Beogradu, koji se ove godine održava u izmijenjenom terminu od 12. do 15. maja, pod nazivom DDOR ECO BG CAR SHOW, češki proizvođač će se publici predstaviti sljedećim modelima:

  • ŠKODA FABIA – najprodavaniji model brenda u Srbiji u 2021. godini
  • ŠKODA KAROQ – redizajnirani SUV model u SportLine verziji
  • ŠKODA OCTAVIA COMBI G-TEC – verzija sa pogonom na benzin i CNG
  • ŠKODA ENYAQ iV – prvi električni SUV model brenda
  • ŠKODA ENYAQ COUPE RS iV – sportska RS verzija električnog SUV modela

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije