Novosti

Škoda najavila još jedan novitet

Škoda najavila još jedan novitet
Foto: PrintscreenYoutube | Škoda najavila još jedan novitet

Nošeni odličnim tržišnim plasmanom posljednjih noviteta, u Škodi su odlučili dalje proširiti svoju crossover ponudu, a sada su otkrili i prvi detalj.

U najavnom video materijalu Škoda ne otkriva puno, ali taman toliko da znamo kako će prinova biti model pozicioniran ispod Karoqa i dakako Kodiaqa. Najkraće rečeno, to je treća verzija malenog crossovera u VW koncernu. Tako bi nakon Seat Arone i VW T-Crossa ovaj model bio ujedno i najozbiljniji u borbi protiv rivala kalibra Stonica, ali i starosjedilaca poput Nissanovog Jukea.

Ono što sada vidimo su odvojena dnevna LED svjetla sprijeda, te poseban dizajn i tzv. dinamičko rješenje pokazivača smjera integriranih u njih. Ako mogu Audi i VW, zašto ne bi i Škoda, zar ne?

Osim prepoznatljivog dizajna i vjerojatno standardnih praktičnih rješenja, valja očekivati i poznatu ponudu motora. U Škodi zasad obećavaju vozne osobine na nivou kompaktnog automobila, a što s obzirom na osnovu ne treba čuditi. S druge strane ovdje ne treba gledati dalje od prednjeg pogona i 150 KS.

I na kraju ponovimo nepotvrđenu vijest kako će se taj novi model vjerovatno zvati Kosmiq, a na osnovu internih dokumenata koji su prije procurili u javnost.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije