Novosti

Skuplji servis od automobila: Rolls-Royce košta 65.000, a na servis otišlo 73.000 evra

Skuplji servis od automobila: Rolls-Royce košta 65.000, a na servis otišlo 73.000 evra
Foto: Rolls-Royce | Skuplji servis od automobila: Rolls-Royce košta 65.000, a na servis otišlo 73.000 evra

Polovni luksuzni automobili mogu u startu imati povoljnu cijenu, ali su zato rupa bez dna kada je riječ o održavanju.

Vjerovatno ste i sami ponekad maštali o kupovini malo starijeg premijum automobila koji ima iznenađujuće nisku cijenu, sa željom da se vozite u luksuznom automobilu za mnogo manje novca nego što je to vozilo koštalo kao novo.

U Srbiji je to najčešće slučaj sa modelima njemačke trojke (Mercedes, BMW, Audi), dok u Americi može da se mašta i o Rolls-Royce automobilu, naročito kada se u oglasima pojavi polovnjak koji košta kao nov Mercedes.

Ponuđen po cijeni od 69.950 dolara, izgleda kao dobra prilika za nekog ko planira da izdvoji tu sumu novca za automobil, s obzirom da je kao nov koštao (tadašnjih) 320.000 dolara, što je ekvivalent od nešto više od 531.000 dolara danas kada se uzme u obzir inflacija.

Zaljubljenici u automobile će se bez sumnje oduševiti mogućnošću da voze jedan ovako luksuzan auto sa 6.8-litarskim V12 motorom koji je imao 459 KS (338 kW) kada je izašao iz fabrike.

Ali upravo je taj motor, kao i svi ostali luksuzni sadržaji, razlog da se kupac kloni ovog Phantoma.

Jer, kada nešto krene po zlu na jednom od ovih starih luksuznih vozila, troškovi popravke su astronomski.

U ovom slučaju, kako pokazuje priložena faktrura, na poslednji servis automobila koji je obavljen 2023. godine potrošeno je čak 78.913,57 dolara!

Dok se u oglasu ovaj podatak ističe kao prednost i pokazatelj "pedantnog održavanja i pažnje koja je uložena u ovo vozilo", u stvarnosti predstavlja ozbiljno upozorenje potencijalnim kupcima koji misle da dobijaju luksuzni auto za "male pare", osim ako su spremni za troškove održavanja koji dolaze sa tim.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije