Novosti

Šta Opel sprema za narednu godinu?

Šta Opel sprema za narednu godinu?
Foto: Opel promo | Šta Opel sprema za narednu godinu?

Iduće godine njemačka marka slavi jubilarni 160. rođendan.

U takvoj atmosferi mogle bi se očekivati razne premijere, no otkako je Opel otišao u ruke Francuza, više se priča o štednji nego o proslavama.

Brend iz Riselshajma ima poseban status u Stellantisu, ili bi bar tako željeli da misli njemačka javnost, baš zbog činjenice da su jedini germanski proizvođač u čitavoj grupaciji. Tako da je Stellantis rješen da pod plaštom ove marke izvrši jači pritisak na Volkswagen u matičnoj zemlji, mada je to daleko lakše reći nego li i učiniti.

Tako će narednu godinu za Opel obilježiti start karijere nove generacije Astre. Astra L proizvodiće se u fabrici u Riselshajmu, zajedno sa bratskim DS4. U Opelu imaju velika očekivanja od novog kompakta, a uz hečbek varijantu, Nijemci će nuditi i karavansko izdanje.

Postoji glasina da će se pojaviti i Country Tourer verzija Astre, odnosno karavan sa uvećanim odstojanjem od tla, ali za sada nema potvrda o tome iz sjedišta ove marke.

Astra L će isprva biti dostupna i sa plug-in hibridnim pogonom, ali se očekuje da Opel ponudi i potpuno električnu varijantu. EV opcija bi trebalo da stigne na tržište 2023. godine, te je sasvim moguće da se premijera odigra već naredne godine.

Restilizovani Grandland trebalo bi takođe da bude jedan od nosećih stubova prodaje Opela u Evropi. Pored njega, aktuelna Corsa, koja je već ostvarila odličan prodajni rezultat na Starom kontinentu, trebalo bi da dobije ažuriranje naredne godine.

Njemački mediji su pisali da će osvježena Corsa debitovati krajem iduće godine, a očekuje se nekoliko vrlo važnih promjena, prije svega na polju dizajna (primjena Vizor anfasa), ali i oko revidiranja ponude agregata.

Očito da će Opel tokom 2022. imati "pune ruke posla", prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije