Novosti

Šta nudi Dacia Jogger u osnovnom izdanju

Šta nudi Dacia Jogger u osnovnom izdanju
Foto: Dacia promo | Šta nudi Dacia Jogger u osnovnom izdanju

Rumunski sedmosjed jedan je od najinteresantnijih ovogodišnjih automobilskih noviteta stoga zagledamo njegov najjeftiniji, odnosno bazični paket opreme.

Jogger je novi adut Dacije u sferi vozila koja bi trebalo da povezu više od pet osoba. Ovaj model uspio je da usvoji neke od stilskih elemenata koji krase SUV segment, te je samim tim i dobio atraktivnosti.

U Francuskoj, koja bi trebalo da bude jedno od glavnih evropskih tržišta za Joggera, ovaj automobil ima početnu cijenu nešto nižu od 15.000 evra. Kolege trikolori ističu da je ovde riječ samo o varijanti namijenjenoj da privuče kupce u salone, te da će oni poslije ipak se odlučiti za neki bogatije opremljen trim.

Dakle, uvodni paket opreme nosi naziv Essentiel. Takav četvorotočkaš dolazi u bijeloj boji, retrovizori i brave ostaju crni. "Y" svjetlosni potpis je prisutan, kao i svjetla za maglu. Točkovi od 16 cola su čelični sa ne tako privlačnim ratkapnama. Sve u svemu, spolja ovaj Jogger i ne izgleda tako loše.

Situacija u kabini je nešto drugačija jer ovdje vlada potpuno crnilo i monotonija. Opšti "mrak" razbijaju samo nekakvi sivi okviri oko duvaljki za grejanje/hlađenje i to je to. Nema ni ekrana za upravljanje informativno-zabavnim sistemom, predviđen je samo priključak i držač za mobilni telefon preko kojeg se može vršiti niz funkcija.

Što se tiče spiska opreme, na njemu pronalazimo AEB, zatim limiter brzine, volan i vozačevo sjedište podesive po visini, šest vazdušnih jastuka, LED dnevna svjetla.

Bazični Jogger za pogon koristi tzv. ECO-G sklop, odnosno 1,0-litarski trocilindarski motor koji je u stanju da koristi benzin i TNG. Uparen je sa šestostepenim manuelnim mijenjačem i dostavlja 100 ks i 170 Nm.

No, pomenuta cijena od jedva 15.000 evra rezervisana je za verziju Joggera sa pet sjedišta, ukoliko se poželi varijanta koja može ponijeti sedam putnika, onda je početna cijena za takvo izdanje nešto viša i iznosi 15.750 evra, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije