Novosti

Stellantis opozvao više od 200.000 kamioneta i SUV vozila

Stellantis opozvao više od 200.000 kamioneta i SUV vozila
Foto: Pixnio | Stellantis opozvao više od 200.000 kamioneta i SUV vozila

​Stellantis je opozvao više od 200.000 kamioneta i SUV vozila u Sjedinjenim Američkim Državama zbog kvara u softveru koji bi mogao da dovede do poremećaja njihovih elektronskih sistema kontrole stabilnosti.

Kompanija je saopštila da problem potiče od neispravnog sistema protiv blokiranja kočnica koji istovremeno greškom deaktivira sistem kontrole stabilnosti, prenosi "CNN". Kontrola stabilnosti je ključna u slučajevima kada vozač izgubi kontrolu nad vozilom, na primjer na zaleđenim ili vlažnim putevima.

Nacionalna uprava za bezbjednost saobraćaja na auto-putevima (NHTSA) u SAD je saopštila da bi ovaj nedostatak na Stellantisovim vozilima mogao da poveća vjerovatnoću sudara.

"Tanjug" navodi da je kompanija opozvala modele Dodge Durango iz 2022, kao i Ram 2500 i 3500 iz 2022. godine. Posebno je pogođen model Ram 2500 sa skoro 158.000 opozvanih vozila.

Stellantis je saopštio da će krajem jula početi da kontaktira vlasnike pomenutih vozila koji će moći da kod auto-dilera besplatno ažuriraju sisteme protiv blokiranja kočnica, prenosi "Tanjug".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije