Novosti

Stellantis želi veći uspjeh u Indiji

Stellantis želi veći uspjeh u Indiji
Foto: Stellantis promo | Stellantis želi veći uspjeh u Indiji

Karlos Tavareš, izvršni direktor Stellantisa, izjavio je da je za tu kompaniju vrlo bitno da ostvari značajniji uspjeh na indijskom podkontinentu.

On je naveo da nije u pitanju novi pravac, već samo nastavak prethodnih ulaganja.

"Razni brendovi Stellantisa su od 2015. godine uložili više od milijardu evra kako bi razvili poslovanje u Indiji", navodi Tavareš.

Indija planira da uspostavi novi sistem subvencija za kupovinu novih automobila koji su proizvedeni u toj zemlji, što privlači veliki broj proizvođača u tu zemlju.

"Očekujemo snažan rast prodaje automobila u Indiji u narednom periodu", kaže Karlos Tavareš.

Stellantis je već otvorio razvojni centar u Indiji, gdje radi 2.500 ljudi.

"Ponosan sam na ove mlade ljude koji svakodnevno približavaju Stellantis našim ciljevima. Želimo da postanemo ključni igrač na indijskom tržištu", rekao je prvi čovjek Stellantisa.

Inače, ova kompanija već proizvodi vozila u Indiji. Šta više, u toj zemlji se montiraju čak četiri Jeepova modela: Wrangler, Compass, Meridian i Grand Cherokee. Pored njih, Stellantis ovdje stvara i Citroen C5 Aircross.

Ove godine će na indijsko tržište stupiti i novi Citroen C3, stvoren specijalno za tržišta u razvoju. No, to je sve samo početak, jer Stellantis namjerava da zauzme značajan dio tržišta u ovoj državi, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije