Novosti

Stelvio od sada i samo sa zadnjim pogonom

Stelvio od sada i samo sa zadnjim pogonom
Foto: Ilustracija | Stelvio od sada i samo sa zadnjim pogonom

Većina krosovera i SUV modela imaju pogon na svim točkovima, bar kao opciju. Ali nije svima na tržištu potrebno tako nešto.

Upravo je iz tog razloga, Alfa Romeo Stelvio, koji se do sada prodavao samo sa pogonom na svim točkovima, sada dostupan i samo sa pogonom na zadnjim točkovima. 

Naime, prvi SUV model kompanije Alfa Romeo će za 2019. godinu dobiti još jednu verziju, koja će imati pogon samo na zadnjim točkovima, te će najvjerovatnije nositi Q2 oznaku umjesto Q4.

Iz ovog razloga, Stelvio će biti lakši od dvije tone, odnosno, biće lakši nekoliko desetina kilograma od standardne verzije. Takođe, Stelvio sa pogonom na zadnjim točkovima će biti i jeftiniji za oko 2.000 dolara. 

Takođe, za ovaj model sa ovom konfiguracijom će biti dostupan i Sport paket opreme koji će koštati 1.800 dolara, a on podrazumijeva felne veličine 19 cola, kočiona kliješta u boji, aluminijumske pedale i slično. Verzija modela Stelvio sa pogonom na zadnjim točkovima će se prodavati samo sa uvodnim agregatom, odnosno sa četvorocilindarskim agregatom sa turbo punjačem, radne zapremine dva litara koji razvija 280 konjskih snaga i 414 Nm obrtnog momenta, a koji je povezan sa osmostepenim automatskim mjenjačem.

Ovaj jeftiniji Stelvio će biti dostupan samo u baznoj verziji, dok će sportske Ti i Quadrifoglio, koje posjeduju twin-turbo V6 agregat radne zapremine 2,9 litara i dalje imati pogon na svim točkovima. 

Iz razloga što će imati pogon samo na zadnjim točkovima, ova verzija modela Stelvio će biti i ekonomičnija, odnosno, trošiće manje goriva.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije