Novosti

Stiže električni nasljednik Passata

Stiže električni nasljednik Passata
Foto: VW promo | Stiže električni nasljednik Passata
N.N.

​Volkswagen je objavio dizajnerski crtež svoje nove električne limuzine, koja će biti predstavljena kroz pretprodukcijsku studiju nazvanu ID. Aero.

Njemački proizvođač već je najavio da će aktuelna Passat limuzina biti ujedno i posljednja generacija tog dugovječnog modela, i da će budući Passat biti dostupan isključivo u karavan verziji. Nasljednik sedan verzije dobiće novu oznaku i električni pogon.

Kako navode u Volkswagenu, ova električna limuzina će se nadmetati sa konkurencijom u "segmentu više srednje klase", a najprje će se pojaviti na kineskom tržištu u drugoj polovini 2023. Nakon toga, počeće proizvodnja i za evropsko i sjevrnoameričko tržište.

U osnovi vozila je MEB mehanička platforma, dok njegov spoljašnji dizajn podsjeća na druge Volkswagenove ID modele, uključujući ID.4 i ID. Buzz.

Dizajnerska skica pokazuje da će koncept imati niz LED zadnjih svjetala, uključujući svjetlosnu traku koja se prostire čitavom širinom vozila.

Volkswagen navodi da dužina koncepta ID. Aero iznosi pet metara, što ga čini dužim od modela kao što je, na primjer, BMW Serije 5.

Najnoviji tizer dolazi tri mjeseca nakon što je tokom prezentacije prikazana skica prednjeg dijela automobila koja takođe otkriva LED svjetlosnu traku pune širine, agresivne otvore za vazduh i izvajani branik.

Tehničke specifikacije koncepta još nisu objavljene. Međutim, s obzirom na to da će koristiti MEB platformu, prethodni izvještaji su ukazivali da će imati bateriju od 84 kWh koja bi limuzini trebalo da obezbjedi autonomiju do čak 700 km, prema WLTP testnom ciklusu.

Očekuje se da će produkcijski model biti ponuđen u konfiguracijama sa pogonom na zadnje i sve točkove koristeći iste električne motore kao i drugi ID modeli.

Očekuje se i Shooting Brake varijanta, mada nije poznato da li će biti ponuđena na svim tržištima, prenosi b92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije