Novosti

Stiže gradski Volkswagen up sa 116 KS

Stiže gradski Volkswagen up sa 116 KS
Foto: N.N. | Stiže gradski VW up sa 116 KS

Jedan od najuspješnijih modela iz Volfsburga novijeg doba je Volkswagen up!

Uvjerljivi mališan, adut a-segmenta, koji se proizvodi i kao Škoda Citigo i Seat Mii (razlika je jedino u bedžu, oznakama i opremi) toliko je uspješno napravljen, da šest godina od predstavljanja niko ne razmišlja o smjeni, čak ni o ozbiljnijem redizajnu. Jednostavno, u najmanjoj klasi - to je to, solidno, iznenađujuće prostrano, upotrebljivo.

Prošlog proljeća stigla je službena najava sportske verzije up! GTI, za kojeg mnogi već govore da je istinski nasljednik slavnog, prvog Golfa GTI iz 1976. Volkswagenovi su stručnjaci posegli za najbolje iz svog regala, ljuti mališan iz Volfsburga upregnut je turbobenzincem s direktnim ubrizgavanjem 1.0 TSI, koji uvjerljivo pokreće ne samo Golf, nego i Audi Q2.

Snaga povećana na 116 KS, a još više okretni moment od 200 Nm, u rasponu od 2.000 do 3.500/min, s 'brzim' 6-stupanjskim mjenjačem , pružaju malenom, ali čvrstom up!-u, u verziji GTI, uvjerljive performanse: do stotke potegne za 8,8 sekundi, a najveća je brzina 196 km/h. Sve je prilagođeni tim performansama - sniženo i ojačano trap sa 17-colnim felgama, snažnije kočnice te sportska oprema.

Prodaja starta na njemačkom tržištu od 16.975 evra, ali brojnim doplatama lako preskoči 20.000 evra. 

(autoportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije