Novosti

Stiže novi Mercedes-Maybach

Stiže novi Mercedes-Maybach
Foto: mercedes-benz.com | Stiže novi Mercedes-Maybach

Premijera novog Mercedes-Maybacha S klase zakazana je za 19. novembar.

Uoči predstavljanja nove generacije najluksuznije limuzine iz Štutgarta, Mercedes je objavio tizer fotografiju na kojoj se vidi detalj zadnjih vrata i zadnjeg nosača krova sa amblemom Maybacha.

Osim luksuznije opreme i enterijera, novi Mercedes-Maybach S klase imaće za 18 cm veće međuosovinsko rastojanje od standardne S klase, kako bi putnici na zadnjim sjedištima uživali u dodatnom komforu.

Zadnja sjedišta dobijaju novu masažnu funkciju i zasebno grijanje putnika u visini vrata i ramena. Mercedes je najavio da će vlasnici ovog automobila, između ostalog, moći da naruče prednja sjedišta sa drvenom oplatom na poleđini naslona, ali i između zadnjih sjedišta.

Mercedes-Maybach S klase će se stilski malo razlikovati od dizajna regularne S klase, i to prije svega u pogledu dizajna maske hladnjaka i prednjeg branika, dok će prepoznatljivi Maybachov logo krasiti kako prednji dio vozila, tako i "C" stub.

Tipična karakteristika Maybacha - dvobojna karoserija, biće dostupna i na novoj generaciji ovog automobila.

Maybach će biti jedina verzija nove S klase koju će pokretati V12 motor. Očekuje se da će to biti 6.0-litarski tvin-turbo sa 630 KS (463 kW) i 1.000 Nm.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije