Novosti

Stiže poslastica iz Audija: Hard-core R8 paprene cijene

Stiže poslastica iz Audija: Hard-core R8 paprene cijene
Foto: Ilustracija | Stiže poslastica iz Audija: Hard-core R8 paprene cijene

Audi R8 poštuju i oni kojima Audi nije visoko na popisu, a sada će ga voljeti puno više.

Audi je tako najavio specijalnu verziju modela R8. Buduća top verzija modela zasniva se na R8 V10 plus, a zahvaljujući brojnim modifikacijama biće osjetno brža i upravljivija od originala. Izvana se automobil distancira dorađenom aerodinamikom s novim karoserijskim detaljima u vidu većeg zadnjeg krila, strujno oblikovanih pragova i novog difuzora. U Audiju kažu kako je downforce znatno veći, a pritom je masa automobila smanjena. Konkretno, sila pritiska je pri 150 km/h udvostručena u odnosu na R8 plus i iznosi 52 kg, dok je pri 330 km/h downforce 250 kg ili 100 kg više o odnosu na izvornik.

Redukcija na masi je nepoznata, ali se zna kako je ugradnja 20-inčnih feluga redukovala 8 kg, a pritom modifikacije idu i u sferu podvozja i sistema kočenja. Na opremi se pritom nije štedjelo, pa tako standardnu ponudu čine Nappa koža, ali i digitalni kokpit te dodatno profilisana školjkasta sjedala.

Specijalna serija ima broj primjeraka od svega 44 primjeraka, što s obzirom na cijenu ne čudi. Naime, ovaj je R8 od izvornika osjetno skuplji. Na primjer, pet primjeraka biće ponuđeno u Britaniji po cijeni od 176.560 funti ili 42.000 funti više od jednako snažnog R8 V10 Plus. Pritom imajte na umu kako Audi Sport Performance nije dotjerivao V10 motor sa 610 KS i 560 Nm.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije