Novosti

Svaki drugi prodati Volkswagen Up! je električni

Svaki drugi prodati Volkswagen Up! je električni
Foto: N.N. | Svaki drugi prodati Volkswagen Up! je električni

Njemački auto-gigant Volkswagen je dugo oklijevao da se upusti u masovnu proizvodnju elektrifikovanih vozila, a kada je u tom proizvođaču jednom odlučeno da su automobili na struju budućnost Volkswagena, ta kompanija je zdušno krenula da ih promoviše.

Restilizovani VW e-Up! je lansiran na tržište u novembru 2019, a u prva tri meseca prodaje (što znači pre pandemije koronavirusa u Nemačkoj), Volkswagen je primio oko 20.000 narudžbina, prenosi B92.

Riječ je o vozilu zasnovanom na standardnoj restilizovanoj verziji malog gradskog Volkswagena Up!, koje pogoni elektromotor od 83 KS (61 kW). Ovaj, praktično bazični VW model na struju ima autonomiju u vožnji i do 260 km, prema novom, WLTP mernom standardu, što je za vozilo koje je dizajnirano da saobraća uglavnom po gradu i više nego dovoljno.

Ipak, ono što je privuklo ovoliki broj kupaca u Njemačkoj je povoljna cijena automobila, naročito kada se uzme u obzir platežna moć stanovnika te zemlje. Naime, osnovna cijena vozila je 21.975 evra, ali je ona subvencionisana od strane države, pa kada se odbije 6.570 evra, kupcu ostaje da plati svega 15.405 evra, u šta je uračunat i PDV.

Osim toga, vlasnici električnih automobila u Njemačkoj imaju razne druge beneficije, a da ne spominjemo manje troškove u eksploataciji vozila, kao što su redovni servisi i cijena "goriva".

(B92.net)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije