Novosti

Sve je bliži dolazak nove generacije Nissana Juke

Sve je bliži dolazak nove generacije Nissana Juke
Foto: Ilustracija | Sve je bliži dolazak nove generacije Nissana Juke

Čekanje na drugu generaciju popularnog krosovera Nissan Juke se bliži kraju.

Japanska kompanija je potvrdila da će predstaviti novu verziju svog najprodavanijeg malog krosovera ove godine.

Aktuelna verzija je odavno pri kraju svog bivstvovanja, predstavljena još 2010. godine, a poslednji put osvežena 2015.

Novi Juke će biti baziran na novoj CMF-B platformi na kojoj je Renault bazirao nedavno predstavljenu petu generaciju Clia, a koja podržava elektrifikaciju.

S bozirom da je Renault najavio hibridni Clio, te da su na gobalnom, a posebno evropskom tržištu sjajno pozicionirani električni krosoveri poput Hyundai Kone, očekuje se i elektrifikovana verzija Jukea.

Juke je od prvog pojavljivanja diktirao trendove u supermini-SUV klasi, ali je posljednjih godina bio pod pritiskom savremenijih modela poput Peugeota 2008, Renault Captura ali i premijum automobila kao što je Audi Q2.

Specifičnog dizajna Juke je svake godine pronalazio oko 100.000 novih kupaca, pa se očekuje da u istom ritmu nastavi i savremeni naslednik.

Što se tiče dizajna, nema sumnje da će u Nissanu ostati verni proverenoj formuli, ali se očekuje da Juke dobije "lice" novog Qashqaija uz blagu produženo međuosovinsko rastojanje s obzirom da je glavna kritika javnosti bio nedostatak prostora za noge.

Izgled unutrašnjosti treba tražiti u posljednjoj verziji Nissan Micre uz aktuelne tehnološke dodatke koji su u trendu u auto-industriji i nekad za kupce važniji od vrste pogona.

S obzirom na novu platformu, jasno je da će Juke dobiti i novu liniju motora, počevši od 1,0-litarskog trocilindarskog turbo-benzinca, preko 1,5-litarskog turbo-dizela do 1,6-litarskog turbo-benzinca na vrhu ponude sa 190 KS.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije