Novosti

Pratite nas na Google news

Svi novi Volvo automobili imaće ograničenje na 180 km/h

Svi novi Volvo automobili imaće ograničenje na 180 km/h
Foto: N.N. | Svi novi Volvo automobili imaće ograničenje na 180 km/h
N.N.

Ono što je najavila još prošle godine, kompanija Volvo počela je da primjenjuje – maksimalna brzina svih modela koji siđu sa proizvodne trake biće ograničena na 180 kilometara na sat. Pored toga, brend uvodi i sigurnosni ključ putem kojeg će vlasnici sami moći da limitiraju brzinu i na manju cifru.

Trenutno u ponudi postoji nekoliko modela Volvoa sa elektronski ograničenjem na 250 km/h, što je standard koji uglavnom primjenjuju i njemački brendovi. Međutim, od sada će svi novi Volvo automobili imati strožije ograničenje na 180 km/h. Mjera koja je prvobitno najavljena početkom marta 2019. godine sada je i zvanično stupila na snagu i važiće za čitavu liniju novih modela švedsko-kinesko-indijskog proizvođača automobila.

Uz to, u ponudi svih novih Volvo vozila biće i opcija Care Key, koja omogućava vlasnicima da sami programiraju dodatno ograničenja maksimalne brzine. Ova funkcija mogla bi biti posebno korisna kada se za volanom nađu mlađi članovi porodice ili neiskusni vozači. Limitiranje brzine pomoću Care Key-a moguće je od 50 km/h pa sve do fabrički ograničenih 180 kmh.

(Vrelegume.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije