Novosti

Svjetska premijera: Hyundai Veloster za 2018.

Svjetska premijera: Hyundai Veloster za 2018.
Foto: N.N. | Svjetska premijera: Hyundai Veloster za 2018.

Hyundai je na sajmu automobila u Detroitu predstavio drugu generaciju kupea Veloster.

Automobil koji je svojim neuobičajenim konceptom predstavljao pravo osvježenje u automobilskoj industriji kada se pojavio 2011, dobio je nasljednika.

Veloster za 2018. takođe ima jedna vrata na strani vozača i dvoja na strani suvozača, a spoljašnjost automobila predstavlja evoluciju dizajna prve generacije.

Putnička kabina ima dinamičan, asimetričan izgled zahvaljujući, između ostalog, kokpitu koji je izveden u dva tona. Centralna konzola takođe je asimetričnog oblika, tako da se pozicija vozača vizuleno još više izdvaja i distancira od ostatka kabine.

Većina fizičkih komandi (dugmića i prekidača) sa središnje konzole je nestala, a njihovu funkciju preuzeo je ekran osjetljiv na dodir koji opslužuje multimedijalni sistem u vozilu.

Hyundai Veloster za 2018. biće dostupan u tri verzije.

Osnovni model opremljen je 2.0 litarskim četvorocilindarskim benzincem sa 147 ks i 179 Nm, koji je povezan sa šestobrzinskim manuelnim mjenjačem ili opcionim šestostepenim automatikom.

Za one koji žele dinamičniji automobil, na raspolaganju je Veloster Turbo koji ispod haube oma četvorocilindarski 1.6 turbo benzinac sa 201 ks i 264 Nm. Uz “overboost” funkciju, vozaču je dostupno 274 Nm.

Kupci mogu da biraju između šestobrzinskog manuelnog i sedmostepenog automatizovanog mjenjača sa duplim kvačilom.

U samom vrhu ponude je ekstremni Veloster N, čiji 2.0 turbo benzinski agregat proizvodi 275 konjskih snaga i 353 Nm maksimalnog obrtnog momenta u rasponu od 1.450 do 4.700 o/min.

Kada je riječ o prenosnom sistemu, jedina opcija kod ovog automobila je šestobrzinski manuelni mjenjač.

Prve dvije verzije novog Velostera na tržište stižu tokom drugog tromjesečja 2018, dok će se “N” model pojaviti u prodajnim salonima u posljednjem kvartalu godine.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije