Novosti

Tesla dostigao brojku od 800 stanica za punjenje u Evropi

Tesla dostigao brojku od 800 stanica za punjenje u Evropi
Foto: Pixabay | Tesla dostigao brojku od 800 stanica za punjenje u Evropi

​Američka marka nastavlja da širi svoju mrežu superpunjača na Starom kontinentu.

Tesla je u velikom naletu sa ove strane Atlantika. Veliki i snažan trend rasta prodaje električnih četvorotočkaša ojačao je prisustvo Tesle na evropskom tlu, a u narednom periodu za očekivati je još veći angažman ovog brenda pre svega zbog otvaranja fabrike pokraj njemačke prijestonice.

Upravo ovaj pogon bi trebalo da bude "motor" za dalji razvoj Tesle u Evropi. U korak sa rastom prodaje Teslinih vozila na Starom kontinentu ide i širenje mreže superpunjača, specifičnih punjača (za sada) dostupnim samo automobilima američkog proizvođača. Ova mreža ujedno je i jedan od najozbiljnijih prodajnih aduta Tesle.

Amerikanci su prije nekoliko dana otvorili svoju jubilarnu 800. stanicu za punjenje u Evropi. Novo stajalište za električne automobile gdje se isti mogu dopuniti na superpunjačima locirano je u Avinjonu, francuskom gradiću poznatom po nekadašnjom "ropstvu" papa u tom naselju.

Nakon što je počeo sa osnivanjem parkova superpunjača u Norveškoj 2013. godine, Tesla nije prestao da plete svoju mrežu širom Evrope. Samo u prethodnih 12 mjeseci otvorili su više od 100 javnih stanica sa superpunjačima u ovom dijelu planete.

No, Tesla polako otvara svoju mrežu i za električna vozila drugih marki. Prema zvaničnim podacima američkog proizvođača, 250 stanica sa 3.600 superpunjača dostupni su i baterijskim automobilima ostalih brendova. Navode da je to dokaz njihove posvećenosti elektrifikaciji.

 

(AutoRepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije