Novosti

Tesla električni pikap će premijerno biti predstavljen 21. novembra

Tesla električni pikap će premijerno biti predstavljen 21. novembra
Foto: Tesla | Tesla električni pikap će premijerno biti predstavljen 21. novembra

Izvršni direktor i osnivač kompanije Tesla, Ilon Mask, već neko vrijeme najavljuje potpuno električni pikap. Po svemu sudeći, čekanju će uskoro doći kraj.

Naime, Mask je na Twitteru potvrdio da će ovaj dugo iščekivani model premijerno biti predstavljen 21. novembra, u Los Anđelesu. On nije otkrio još puno toga o ovom vozilu, ali ga je nazvao "sajberkamionetom".

Naime, on je ranije ovaj model kompanije Tesla opisao kao "oklopno, namjensko vozilo sa futurističkim dizajnom koje ima upravljanje kao Porsche 911". Mask je dodao i da će u ovaj model moći da stane šest odraslih ljudi, ali i da će koštati manje od 50 hiljada dolara. Time bi on postao jeftiniji od modela Rivian R1T.

Da li će Mask svoja obećanja ispuniti, vidjećemo 21. novembra. Ipak, čini se da je "na nišanu" kompanije Tesla zapravo Ford F-150, najpopularnije vozilu u Americi. Podsjećamo, Mask je naveo da je F-150 fantastičan kamionet, ali da bi kamionet njegove kompanije trebalo da bude bolji. Odnosno, njegovim riječima, "Ako F-150 nešto može da uradi, onda će to moći da uradi i Tesla kamionet".

Još uvijek se ne zna kada će taj model zapravo zaista biti lansiran na tržište. Ipak, kad god to da se desi, on će se suočiti sa izuzetno jakom konkurencijom. Osim gore pomenutog Rivian R1T modela, i Ford i General Motors su najavili novi električni pikap.

Model kompanije Ford će biti baziran na modelu F-150, dok će model kompanije GM možda nositi ime Hummer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije