Novosti

Totem Automobili izložio najnoviju kreaciju

Totem Automobili izložio najnoviju kreaciju
Foto: Twitter / Printscreen | Totem Automobili izložio najnoviju kreaciju

​Italijanska kompanija Totem Automobili je prošle godine prikazala električni restomod projekat na bazi klasične Alfine Giulije GT Junior, dok sada na sajmu automobila u Ženevi izlaže svoju najnoviju kreaciju pod nazivom GTModificata (Gran Turismo Alleggerita Modificata).

U pitanju je potpuno revidirana i modernizovana verzija legendarnog Alfa Romeo modela Giulia GTAm-a iz šezdesetih i 70-ih godina.

Trenutno u fazi prototipa, ali je najavljeno da će ovaj automobil biti napravljen u ograničenoj seriji od samo 5 primjeraka, svaki sa cijenom od 1.1 milion evra.

Automobil odlikuju monokok od ugljeničnih vlakana, Brembo kočnice, kovani točkovi, izduvni sistem od titanijuma, nova LED prednja svijetla i prepoznatljiva zadnja svijetla.

Motor je 3.2 litarski twin-turbo V6 sa čak 810 KS i 730 Nm obrtnog momenta, uparen sa sekvencijalnim mjenjačem koji prenosi snagu na zadnje točkove.

Slike unutrašnjosti još nisu objavljene, ali Totem Automobili kaže da će automobil biti standardno opremljen sjedištima od ugljeničnih vlakana i Sabelt sigurnosnim pojasevima, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije