Novosti

Toyota C-HR: Evolucija. Sigurnost. Kvalitet (VIDEO/FOTO)

Toyota C-HR: Evolucija. Sigurnost. Kvalitet (VIDEO/FOTO)
Foto: Ustupljena fotografija | Toyota C-HR: Evolucija. Sigurnost. Kvalitet (VIDEO/FOTO)

Predstavljanje prve generacije Toyote C-HR bila je prekretnica i za Toyotu i za evropski C-SUV segment.

Svojim prepoznatljivim dizajnom, koji je izgledom bio bliži modernim sportskim kupeima, C-HR je predstavljao atraktivnu alternativu na inače vrlo konkurentnom tržištu C-SUV vozila.

Druga generacija podiže kvalitet svog prethodnika na još viši nivo svojim futurističkim dizajnom, naprednim tehnologijama i nizom hibridnih i plug-in hibridnih pogona s više snage i boljim voznim karakteristikama.

Ni u novom modelu Toyota ne odustaje od svog prepoznatljivog sistema sigurnosti koji, između ostalog, obuhvata sistem upozorenja vozača iza bljeskanjem svjetla kočnice u slučaju mogućeg sudara straga, sistem proaktivne pomoći pri održavanju u saobraćajnoj traci s predviđanjem skretanja i kočenja, sigurnosni sistem za otkrivanje vozila u raskrsnici, automatsko zaustavljanje vozila u slučaju kad vozač ne reaguje i uključivanje pokazivača smjera, sistem proaktivne pomoći pri preticanju vozila.

Druga generacija se može pohvaliti smanjenom emisijom CO2, manjom ukupnom težinom, boljom upravljivošću i performansama, ali i većom efikasnosti i udobnosti.

Dizajn je proizvod isprepletenih geometrijskih oblika, definisan je oblinama i precizno izrezanim linijama, čime budi dinamičan osjećaj pokreta. Posebno treba naglasiti da nije bilo upotrebe kože životinjskog porijekla, a pri tome materijali i dalje ostavljaju isti ili čak bolji utisak.

Iako je ljepota u oku posmatrača, nećete ostati ravnodušni na izgled druge generacije modela C-HR. Nemoguće ga je ignorisati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije