Novosti

Toyota Hilux - najbolji pick-up

Toyota Hilux - najbolji pick-up
Foto: Toyota promo | Toyota Hilux - najbolji pick-up

Toyota Hilux je osvojila Međunarodnu nagradu za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu. Svečanost dodjele ove prestižne nagrade je održana tokom salona Solutrans 2021. u Lionu u Francuskoj.

Međunarodna nagrada za pick-up (International Pick-up Award - IPUA) održava se svake druge godine (ovo je šesto izdanje), a o najboljem je odlučivao Međunarodni žiri Nagrade za teretno vozilo godine (International Van of the Year Award Jury - IVOTY) u kojem je bilo 19 predstavnika specijalizovanih magazina.

Svakom proglašenju pobjednika prethodi zajedničko testiranje svih automobila koji se takmiče za ovu prestižnu nagradu. Ove godine testiranje je održano početkom oktobra u Hrvatskoj - tačnije na Velebitu - gdje su članovi žirija tokom tri dana imali priliku da isprobaju sva vozila na putu kao i van uređenih puteva. Ove godine u konkurenciji su bili Isuzu D-Max, Jeep Gladitor te Toyota Hilux koja je proglašena najboljom.

Međunarodni žiri je prepoznao Hiluxov snažan i uglađen pogonski sklop, besprekorno upravljanje i legendarni kvalitet, trajnost i pouzdanost. Osim toga, žiri je prilikom ocjenjivanja u obzir uzeo i sve veću privlačnost Hiluxa na rastućim tržištima vozila s dvostrukom namjenom - za slobodno vrijeme i gradsku vožnju.

Komentarišući ovo dostignuće, Didier Gambart, potpredsjednik za Prodaju, marketing i iskustvo kupca u Toyota Motor Europe je izjavio: "Tokom više od 50 godina Hilux je uvijek predstavljao izvanredan kvalitet, trajnost i pouzdanost, kao i izuzetne terenske sposobnosti. Najnovijim Hiluxom smo proširili ponudu motora novim 2,8 litarskim dizelskim motorom koji nudi još veću prefinjenost i snagu. Time zadovoljavamo potrebe mušterija koje žele ne samo radnu mašinu, nego i vozilo za slobodno vrijeme. Zato je, za nas, ova nagrada priznanje svih odlika ugrađenih u Hilux“.

Danas se Hilux proizvodi u šest, a prodaje u 180 zemalja širom svijeta. S isporučenih više od 18 miliona vozila u cijelom svijetu, on je najprodavaniji pick-up na svijetu.

Osim potvrde kvaliteta Hiluxa, ova nagrada naglašava Toyotinu fokusiranost i napore u razvoju poslovanja u segmentu lakih teretnih vozila u Evropi, što dokazuje i nedavno Toyotino širenje u novi segment modelom PROACE CITY, u novo doba teretnih vozila predstavljanjem modela PROACE ELECTRIC i PROACE CITY ELECTRIC te revitalizaciju Hiluxa osnaženog 2,8 litarskim motorom s poboljšanim drumskim i terenskim sposobnostima. Zahvaljujući svim ovim proizvodima, Toyota stremi osvajanju 5 odsto tržišta lakih teretnih vozila do 2023, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije