Novosti

Toyota Yaris Cross automobil godine u Srbiji

Toyota Yaris Cross automobil godine u Srbiji
Foto: Pixabay | Toyota Yaris Cross automobil godine u Srbiji

Automobil godine 2022. u Srbiji po izboru članova Asocijacije automobilskih novinara Srbije (AAN) je Toyota Yaris Cross, a titulu električnog automobila godine ponio je VW model ID.4, saopštio je danas AAN.

Navodi se da je Toyota Yaris Cross potpuno nov krosover kreiran po ukusu evropskih kupaca da pokrije najbrže rastući B SUV segment tržišta, a opremljlen je benzinskim motorom zapremine 1.500 kubnih centimetara sa 125 konjskih snaga i hibridnim motorom od 116 konjskih snaga.

Ovaj model najvećeg svjetskog proizvođača automobila jedini u svom segmentu ima pogonna sva četiri točka, raspolaže velikim ptrljažnikom zapremine 397 litara i osnovni paket opreme sa velikiim brojem sistema pomoći vozaču.

VW ID.4 je SUV sa električnim pogonom i baterijom od 52 kilovat časa u najslabijoj verziji, koja obezbjeđuje autonomiju vožnje od 360 kilometara.

Navodi se da su u ponudi i jače baterije od 77, 125 i 150 kilovat časova, što omogućeva maksimalni domet ovog VW novitete do 520 kilometara.

AAN precizira da je odluci da VW ID.4 ponese naziv najboljeg elektroautomobila za 2022. godinu doprinjelo to što ovaj model ima vrhunsku opremu, olakšano punjenje baterija u kućnim uslovima, visok nivo bezbjednosti i dobre uslove kupovine i održavnja.

Novinari koji prate automobilizam odlučili su da titulu najboljeg PR menadžera dodele Aleksandru Andriću iz kompanije Tojota Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije