Novosti

Toyota smanjuje domaću proizvodnju

Toyota smanjuje domaću proizvodnju
Foto: Admiral Lebioda/Pixabay | Toyota smanjuje domaću proizvodnju

TOKIO - Vodeći japanski proizvođač automobila "Toyota" smanjiće domaću proizvodnju tokom sljedeća tri mjeseca zbog škripca oko snabdijevanja čipovima i drugim dijelovima koji je pogodio globalnu automobilsku industriju.

Portparol "Toyote" Šiori Hašimoto saopštila je da će kompanija u aprilu smanjiti proizvodnju u Japanu za 20 odsto, a zatim u maju i junu za 10, odnosno pet odsto.

Ona je rekla da je "Toyota", prema planu oporavka, podigla proizvodne ciljeve počevši od aprila, kako bi se nadoknadila izgubljena proizvodnja prouzrokovana nedostatkom dijelova zbog pandemije virusa korona.

"Proizvodnja će i dalje biti na visokom nivou. Nastavićemo da dajemo sve od sebe da što prije isporučimo vozila našim mušterijama", istakla je Hašimotova.

Iz kompanije su naveli da se o temi proizvodnje razgovaralo tokom nedavnog sastanka uprave i radnika radi pronalaženja rješenja za poteškoće u proizvodnim linijama i snabdijevanju, javio je AP.

Brojke bi se i dalje mogle promijeniti jer uslovi ostaju fluidni. Kompanija nije dala konkretne brojke niti druge detalje.

"Toyota" je prošle godine proizvela 2,88 miliona vozila u Japanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije