Novosti

Toyotin novi bezbjednosni sistem

Toyotin novi bezbjednosni sistem
Foto: Toyota | Toyotin novi bezbjednosni sistem
N.N.

Toyota je posvećena obezbjeđivanju najviših bezbjednosnih standarda u svojim vozilima, stalno pronalazeći načine za korišćenje novih tehnologija kako bi se izbjegle nesreće i poboljšala zaštita vozača, njihovih saputnika i drugih učesnika u saobraćaju.

Ovaj pristup doveo je do nove generacije naprednih sistema za pomoć vozaču – inače poznatih kao ADAS – koji igraju sve veću ulogu u bezbjednijoj vožnji.

Najavljujući proširenje svoje posvećenosti bezbjednosti, Toyota lansira Toyota T-Mate, novo zajedničko ime za sve svoje bezbjednosne i ADAS sisteme.

Toyota T-mate pokriva brojne i raznovrsne sisteme konstruisane da poboljšaju bezbjednost u mnogim situacijama vožnje, od preciznog parkiranja do vožnje gradskim ulicama i auto-putevima.

Stalni razvoj bezbjednosne tehnologije uslovio je sve veće korišćenje senzora, radara i kamera, koji stalno prate ne samo performanse vozila, već i okolni saobraćaj i okruženje automobila, upozoravajući vozača na potencijalne opasnosti i, ukoliko je potrebno, aktivirajući kočenje, upravljanje i kontrolu pedale gasa kako bi se sprečile nesreće ili ublažile njihove posljedice.

Sveobuhvatni Toyota T-Mate "kišobran“ pruža Toyoti nov način da predstavi sve prednosti svog ADAS-a u realnim uslovima, u trenutku dok se automobilska industrija kreće ka još naprednijim automatizovanim i samovozećim automobilima za budućnost.

Takođe, to je prilika da se prednosti ADAS-a objasne razumljivim terminima, recimo kako vaša Toyota uvek pazi na vas, kao partnera kojem su stalno dostupna obaviještenja, na svakom putovanju.

T-Mate spaja Toyota Safety Sense s drugim aktivnim sistemima za pomoć u vožnji i parkiranju kako bi putovanje učinio ne samo lakšim i bezbednijim, već i da bi zaštitio sve putnike u vozilu, kao i druge učesnike u saobraćaju u različitim situacijama.

Kontinuirani razvoj naprednih bezbjednosnih sistema i njihova široka primjena u portfoliju potvrđuje Toyotinu posvećenost smanjenju nesreća.

Sistem za upozorenje prije sudara (Pre-Collision System) sada po prvi put nudi ograničenje ubrzanja pri maloj brzini i pomoć pri ulasku u saobraćaj na raskrsnici, kao i poboljšanu detekciju nadolazećeg saobraćaja i pomoć pri skretanju na raskrsnici.

Ostale nove funkcije Toyote Safety Sense tehnologije uključuju sistem za zaustavljanje u slučaju opasnosti (EDSS) i bežično ažuriranje (Over The Air - OTA), koje održava funkcije ažurnim i dodaje nove tokom životnog vijeka modela.

Paket T-Mate razlikuje se u zavisnosti od karakteristika dostupnih za određeni model i/ili paket opreme.

Toyota T-Mate će biti predstavljen marketinškom kampanjom u kojoj se pojavljuje empatični lik u grupi prijatelja, koji je uvijek spreman da priskoči u pomoć u nezgodnim situacijama. On je pametan, brzo razmišlja i uvijek je tu. Baš kao T-Mate.

Novo zajedničko ime uvodi se na evropska tržišta uporedo s dolaskom novih proizvoda i sezonskih programa.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije