Novosti

Tradicionalni reli na Sutjesci

Tradicionalni reli na Sutjesci
Foto: Arhiva | Tradicionalni reli na Sutjesci

Auto-reli, koji organizuju Auto-moto savez Republike Srpske i 49 auto-moto društava, biće održan danas i sutra uz učešće više od 100 takmičara iz Evrope.

Najmasovnija manifestacija ovog tipa u BiH počeće danas, kada će takmičari krenuti prema startnim mjestima Miljevina i Gacko /raskrsnica kod "Nestro" benzinske pumpe na magistralnom putu Trebinje-Foča/.

Proglašenje pobjednika i dodjeli priznanja učesnicima auto-relija zakazana je za sutra u 13.00 časova na platou Nacionalnog parka "Sutjeska" na Tjentištu čemu će prisustvovati i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i ministar trgovine i ministar turizma Republike Srpske Dragica Kovač.

"Riječ je o jedinstvenom tipu relija na kojem će učesnici imati priliku da pokažu znanje iz oblasti saobraćajnih pravila i propisa, kao i vještine na posebno pripremljenim lokacijama ispita spretnosti", saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz Auto-moto saveza Srpske navode da auto-reli predstavlja vožnju od matičnog auto-moto društva do zadatog starta, te cilja na Tjentištu prema zadatom itinereru i sastoji se od ocjenske vožnje po utvrđenom itinereru, ispita tačnosti, dva ispita spretnosti na zatvorenom prostoru i provjere znanja iz poznavanja saobraćajnih propisa.

Ocjenska vožnja vozi se po utvrđenom itinereru takmičenja sa naznačenim mjestom vremenske kontrole.

"Na ocjenskoj vožnji vozači su dužni pridržavati se pravila i propisa saobraćaja i poštovati saobraćajnu signalizaciju, što će kontrolisati komisija, a svaki prekršaj donosi kaznene bodove", navedeno je u saopštenju.

Ispit tačnosti biće održan na Tjentištu, a provjera znanja iz poznavanja saobraćajnih propisa obuhvataće 20 test pitanja.

"Ovogodišnji reli ima za cilj druženje članova Auto-moto saveza Srpske i drugih vozača koji to žele, obnovu znanja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja u BiH i Republike Srpske, te vožnju uz poštovanje saobraćajnih propisa", naveli su iz ovog saveza. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije