Novosti

Trax Cruiser indijski odgovor na Mercedesovu G-Klasu

Trax Cruiser indijski odgovor na Mercedesovu G-Klasu
Foto: Screenshot | Trax Cruiser indijski odgovor na Mercedesovu G-Klasu

Mercedes-Benz G-Klasa ima status legende i vremenom je sve bolja, a čak privlači i različite tjunere. Na ovaj skupocjeni terenac Indijci su pripremili zanimljiv odgovor.

Kompanija Force Motors je kombinovala dizajn različitih modela te je proizvela model Trax Cruiser koji može primiti 10 i 13 putnika, ovisno o verziji.

Verzija za 10 putnika ima po tri sjedišta u prvom i drugom redu, dok preostala četiri putnika sjede bočno licem jedni prema drugima. U slučaju verzije s 13 sjedišta, dva se nalaze u prvom redu, tri u drugom, dok su preostala sjedišta postavljena bočno i okrenuta jedna prema drugim.

Ovakva konfiguracija sjedišta ne ostavlja prostor za prtljag, ali su stražnja vrata dovoljno velika za relativno lagan ulazak i izlazak iz vozila, prenosi klix.

S obzirom na činjenicu da se radi o indijskom automobilu, luksuz nije prioritet, nego je na prvom mjestu praktičnost. "Moderna" oprema je ograničena na centralno zaključavanje, navigaciju i opcioni klima uređaj.

Trax Cruiser pokreće 2,6-litarski četverocilindrični motor koji razvija samo 90 KS, a snaga s eprenosi na stražnje točkove preko petostepenog manuelnog mjenjača.

Ovaj model je veoma pristupačan te košta 18.120 dolara, dok je cijena Mercedesove G-Klase visoko iznad 100.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije