Novosti

Treća generacija modela Nissan Qashqai stiže 2020. godine?

Treća generacija modela Nissan Qashqai stiže 2020. godine?
Foto: N.N. | Treća generacija modela Nissan Qashqai stiže 2020. godine?

Prva generacija modela Nissan Qashqai se proizvodila u periodu od 2006. do 2013. godine, te je druga generacija stara već pet godina. Samim tim, kompanija već razmišlja o njegovom nasljedniku.

Ako sve protekne po planu, treća generacija ovog kompaktnog SUV modela će početi da se prodaje 2020. godine. Pored standardnih promjena u dizajnu, novi Qashqai će imati i električni pogon, odnosno, prodavaće se u hibridnoj i plug-in hibrdinoj verziji.

U međuvremenu, Nissan takođe razmišlja o izbacivanju dizel pogona iz svog popularnog SUV-a.

Pretpostavlja se da će nova generacija biti bazirana na modifikovanoj verziji CMF platforme, čiji je konstruktor alijansa Renault-Nissan i koja će moći da podupire elektrificirane pogonske sklopove.

Nissan već ima pogonski sklop koji predstavlja kombinaciju agregata sa unutrašnjim sagorevanjem koji se ponaša kao generator i koji stvara energiju za baterije, koja se odatle šalje elektromotoru koji pokreće točkove. Ta jedinica nosi ime e-Power.

Pored ovog novog automobila u C segmentu, Nissan planira da predstavi još dva modela koji će biti sličnih dimenzija kao i modeli Juke i X-Trail. Međutim, oni bi trebalo da budu bazirani na potpuno novoj platformi, koja će se naći i u vozilima kompanija Renault i Mitsubishi.

(NN/vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije