Novosti

U kragujevačkom Fijatu od početka godine proizvedeno 15.000 automobila

U kragujevačkom Fijatu od početka godine proizvedeno 15.000 automobila
Foto: N.N. | U kragujevačkom Fijatu od početka godine proizvedeno 15.000 automobila

​Nakon tronedjeljenog zastoja, uzrokovanog usklađivanjem proizvoidnje sa zahtjevima tržišta, ali i uskršnjim i prvomajskim praznicima, proizvodne i montažne trake u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija u utorak će ponovo biti pokrenute, i sa njih će, u dvije radne smjene, silaziti po 410 gotovih vozila dnevno.

Od početka godine do sada, u kragujevačkom Fijatu je, s obzirom na broj dosadašnjih radnih dana, proizvedeno oko 15.000 automobila. U maju bi, prema važećem planu, trebalo da bude dvanaest radnih dana i oko 5.000 novih automobila, što znači da će, zaključno sa ovim mjesecom, u FCA Srbija da bude proizvedeno i kupcima na evropskim i sjevernoameričkim tržištima isporučeno 20.000 vozila sve tri verzije modela „500L“, što je polovina ovogodišnjeg proizvodnog plana Fijatove fabrike u centru Šumadije.

Iako je, prema oficijenim najavama, Fijat Krajsler grupacija investicioni plan za Srbiji, sa informacijom o novom ili još jednom modelu za kragujevačku fabriku, trebalo da bude saopšten do kraja aprila, to se ipak nije dogodilo. Novi rok za predstavljanje petogodišnjeg investicionog plana za fabriku u Kragujevcu, prema (ne)zvaničnim informacijama, jeste sredina maja. Da li će tako i bitu, znaće se već za nedjelju dana.

(Danas.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije