Novosti

Ukida se Audi TT

Ukida se Audi TT
Foto: Audi | Ukida se Audi TT

Karijera aktuelnog Audija TT će se završiti sljedeće godine, a automobil će po pisanju britanskih medija biti zamijenjen "emocionalnim" modelom novog stila koji će biti veći i mogao bi da ima četiri vrata.

Tehnički šef kompanije Oliver Hofman nagovještava da će Audi iskoristiti prelazak na potpuno električni automobil da bi preispitao pozicioniranje svog manjih sportskih modela.

"Želimo da dodamo neke vrlo emocionalne automobile u našu ponudu", rekao je Hofman, dodavši i da "imamo neke zaista dobre koncepte. Ali direktni nasljednik za TT nije odgovor. Ne možemo samo da kažemo: 'Uradićemo TT na električni način.' Sa TT-om smo iznenadili naše kupce. Rekli su: "Šta je ovo?" I to je ono što želimo ponovo da uradimo, da iznenadimo naše kupce."

Audijevi izvori sugerišu da će indirektni nasljednik TT-a biti veći model, automobil sa praktičnošću četvoro vrata, ali agresivniji. Uprkos tome, biće potrebno pažljivo pozicioniranje da bi se takvo vozilo razlikovalo od predstojećeg A4 e-trona.

Logična opcija za automobil bila bi ista MEB platforma, ali kompanija može da izabere da sačeka i bazira ga na SSP, koji kombinuje elemente od MEB-a i komponente PPE arhitekture. Ovo bi moglo da ponudi veću fleksibilnost što se tiče paketa baterija.

Moguće je i da će se naziv TT odbaciti, odražavajući promjene u veličini, tržišnim trendovima i ukupnim pristupom, kao i pogonom.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije