Novosti

Unikat Triumph T100 – cafe racer u ograničenoj seriji

Unikat Triumph T100 – cafe racer u ograničenoj seriji
Foto: AutoBlog | Unikat Triumph T100 – cafe racer u ograničenoj seriji

Radionica Unikat Motorworks iz Poljske je našla odlično rješenje za vlasnike Triumph Bonneville T100 motocikala, koji bi mijenjali izgled svog ljubimca, ali to ne mogu zbog fabričke garancije.

U pitanju je specijalni „cafe racer“ paket, koji donosi dosta novih i zanimljivih stvari, a pritom ne utiče na garanciju.

Kako navodi Gžegož Korsak, jedan od ljudi iz Unikata, ideja je bilo stvoriti motocikl „vintage“ izgleda na pouzdanoj platformi, lakoj za korišćenje. Zato su se obratili kompaniji Triumph i napravili dogovor koristeći jedan od najpopularnijih modela serije modernih klasika, Bonneville T100.

Sa svojim pouzdanim vodeno hlađenim paralelnim „twin“ agregatom, zapremine 900 kubika i ABS-om, T100 predstavlja odličnu polaznu tačku kako za nove vozače, tako i za ljubitelje klasičnog stila. Kao dio posebne ponude, kupci novog T100 ga mogu odmah dostaviti Unikatu, gdje će dovršiti njegovu transformaciju. Najbolja stvar je da sve radove na njemu pokriva postojeća 2-godišnja garancija.

Promjene koje Unikat pravi za svaki motocikl su prije svega kozmetičke, osim redizajnirane repne petlje sa integrisanim LED osvjetljenjem. Ostale modifikacije obuhvataju Takasago Excel 18-inčne aluminijumske felne, ručno izrađene Unikat ručice, po mjeri urađeni prednji blatobran i Bridgestone gume. Poklopac na originalnom rezervoaru za gorivozamenjen je novim u Monza stilu, a tu je i Monza retrovizor.

Unikat je spustio instrument tablu i instalirao LED indikatore promjene pravca niskog profila. Da bi se motor motocikla učinio življim, standadni prigušivači su zamijenjeni novim, hromiranim, za koje Gžegož kaže da daju zvuk sportske retro „twin“ jedinice.

(Moto-berza.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije