Novosti

Upoznajte novi VW Tiguan R

Upoznajte novi VW Tiguan R
Foto: Volkswagen | Upoznajte novi VW Tiguan R

Jedan od najpopularnijih kompaktnih SUV modela na evropskom tržištu, Volkswagen Tiguan, predstavljen je u "osvježenom" izdanju, ali je dobio svoju "R" verziju.

Vizuelno, "novi" Tiguan se od dosadašnjeg razlikuje po nešto izmenjenom braniku, na kome se nalaze veliki bočni usisnici vazduha. Veći je i gril, a izmenjene su i svjetlosne grupe, sada u LED tehnologiji, kako napred, tako i pozadi, sa LED Matrix svetlosnim grupama dostupnim opciono.

Naravno, kod modela kao što je Tiguan R, najvažnije se "krije ispod haube", gdje se sada nalazi dobro poznati 2,0-litarski TSI EA888 turbo benzinac koji raspolaže sa 320 konjskih snaga. Motor je uparen sa 7-stepenim DSG menjačem koji snagu prenosi na sva četiri točka.

Tiguan R je, pored 4MOTION 4x4 pogona opremljen i DCC sistemom (Dynamic Chassis Control), koji se brine za optimalnu tvrdoću oslanjanja zavisno od uslova vožnje, a tu je i tzv. vektorisanje obrtnog momenta između točkova. Istovremeno, Tiguan R je za 10mm bliži tlu u odnosu na standardnu verziju.

Kada je riječ o enterijeru, Tiguan R je opremljen najnovijim Volkswagenovim infotejnment sistemom, koji se nalazi i u nedavno predstavljenom modelu Arteon R, koji podrazumijeva i veliki centralni displej, osjetljiv na dodir, kao i digitalnu instrumentaciju ispred vozača.

Volkswagen je ponudio i opciju sportskog volana, koji ima kapacitivne tastere i tzv. slajdere umjesto klasičnih "dugmića". Takođe, nisu zapostavljeni ni ljubitelji kvalitetnog zvuka, te je umjesto Dynaudio sistema, sada implementiran Harman Kardon sistem sa 10 zvučnika, ukupne snage 480W.

Osim sportske "R" verzije, VW je predstavio i restilizovani model standardnog Tiguana za 2021. godinu.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije