Novosti

Upoznajte novu Hondu Jazz

Upoznajte novu Hondu Jazz
Foto: Printscreen YouTube | Upoznajte novu Hondu Jazz

Da nije toliko skupa, najmanja Honda bi sigurno bila u vrhu prodaje.

I to se može tvrditi bez imalo sumnje, čak i uz činjenice da dizelaš nikad nije bio ni na pameti Honde, ili pak da Jazz nikada nije bio esteta, a još manje ulični trkač. Ali je zato postavljao trendove i osvajao svojim mogućnostima prilagođavanja. Svi koji su probali Jazza sjetiće se da praktičnijeg modela vidjeli nisu još od Renaulta 4. Ali i vrlo zabavnog, posebno u verziji sa 7-stepenom automatikom. Još 2007. je Jazz nudio polugice iza upravljača. I pritom se nije kvario.

A sada je stigla nova generacija, predstavljena nedavno u Tokiju, i samo u hibridnom izdanju za Evropu. Do 2022. godine struja će biti obavezna u Hondinom asortimanu. Kod Jazza je to oznaka e:HEV, a donosi još učinkovitiji pogon.

I to nije jedina novost, jer dolazi i Crosstar crossoverska izvedba. Nije inovativna kao nekada prvi HR-V, ali tržišno bi mogla biti zanimljiva. Standardna pak izvedba nudi evoluciju prethodnika, sada s još pametnije i kvalitetnije posloženim interijerom. I da, prostranijeg nema u klasi, a to znači da je pametna arhitektura sa rezervoarom goriva ispod prednjih sjedala zadržana, baš kao i sistem "čarobnih sjedala". Kokpit je digitalni, a oprema očekivano izdašna.

I na kraju, za konkretne informacije valja se strpjeti još koji mjesec. Prve primjerke na evropskim cestama očekujemo polovinom iduće godine.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije